GB Jongerencafé

Hey jongeren van Borne (onder 21 jaar) 🙂

Ik ben Mike. Fractievoorzitter van GB90.

Misschien heb ik je afgelopen donderdag al even gesproken, ben ik bij je aan de deur geweest, of heeft één van de andere fractieleden een ijsbon bij je bezorgd omdat je bent geslaagd? Zo niet; leuk dat we elkaar vanavond even spreken en dat je mee wilt denken over de toekomst van Borne!

Ik vind Borne echt een mooie plaats om te wonen, te sporten, met veel winkels waar ik van alles kan kopen. Een plaats waar ik uit eten ga, soms naar de kroeg ga en waar ik nu of in het verleden bij meerdere organisaties/verenigingen actief ben (geweest). Ik woon dan ook al mijn hele leven in dit Borne.

Blijkbaar was er voor mij in Borne, of in de directe omgeving van Borne, genoeg te doen om mij te binden aan dit mooie dorp. Dat wil niet zeggen dat alles top geregeld was en is. Natuurlijk heb ik mij ook wel eens ergens aan geërgerd, of had ik juist goede ideeën voor ons dorp.  Ik heb dit alleen nooit gedeeld. Jammer! Wie weet wat er mee gedaan was…

Super leuk dat jij wel ideeën wilt delen!

Dat mag écht van alles zijn. Om zo maar wat onderwerpen te noemen:

 • Wat moet Borne houden of krijgen, zodat jij na je studie in Borne blijft wonen? Of als je op kamers gaat, zodat je weer terug komt naar Borne 😉
 • Of iets dat jij enorm hebt gemist tijdens de middelbareschooltijd. Wat had het wonen in Borne voor jou nog aangenamer gemaakt?
 • Misschien zie jij nu dingen gebeuren in Borne waarvan je denkt; dat kan toch echt anders?
 • Of je ziet kansen in deze crisistijd, waarvan je denkt; het is jammer dat daar niets mee gebeurt?

Ik ga er op maandag 8 juni tussen 6 en 7 graag met jou over in gesprek!

Denk mee over hoe we Borne mooier maken. Afhankelijk van de ideeën kunnen we samen onderzoeken wat de beste manier is om het idee waarheid te laten worden. Wij helpen jou graag om  Borne, en daarmee de hele regio Twente, nog mooier te maken!

Om 18:00 uur vanmiddag start ik een gesprek op in Zoom. Zorg dat je voor de tijd de app hebt geïnstalleerd. Ik wil vooraf graag een paar dingen met jullie afspreken:

 • We noemen de bijeenkomst niet voor niets ‘digitaal jongerencafé’. De setting is informeel, je kunt 5 minuten blijven maar ook het hele uur. It’s all up to you!
 • Als je binnenkomt wil ik je vragen om de camera aan te doen en het geluid uit;
 • Er worden geen opnames gemaakt (geluid of camera);
 • Als er meer dan 5 personen tegelijk in het gesprek zitten, kun je vragen stellen of opmerkingen plaatsen via de chat. Anders wordt het te chaotisch. Zou je je naam bij het bericht in de chat kunnen zetten? Ik geef iedereen op volgorde de beurt om het even toe te lichten;
 • Om 19:00 uur houdt het gesprek op, we sluiten dan de zoom-sessie;
 • Misschien wil ik jou nogmaals spreken over jouw idee of vraag. Om samen te kijken wat we er daadwerkelijk mee kunnen doen! Ik zal je dan via de chat vragen om een mailadres of telefoonnummer waarop je te bereiken bent;
 • Lukt het inloggen niet in zoom, vind je het te spannend, of is er niet voldoende tijd om het idee te presenteren? Je kunt altijd mailen naar info@gb90.nl. Wil je het mondeling toelichten? Mijn telefoonnummer staat op deze site, je mag mij ook gerust even bellen.

Hieronder nog één keer de instructies om in te loggen:

 

QR-code voor Zoom, of klik hier

Eerst de app downloaden. Vervolgens onderstaande gegevens gebruiken:

Meeting ID: 436 162 6083
Password: 799100

Hopelijk zie ik je vanavond! 🙂

Groetjes,

Mike

Wij zijn GB’90!

Wij zijn lokale partij met een krachtig team van bevlogen Bornenaren. Eerlijk, aanspreekbaar en toekomstgericht. Altijd op zoek naar wat goed is voor Borne, Hertme en Zenderen op de lange en korte termijn. Wij hebben de vrijheid om - los van landelijke politiek - een eigen Bornse koers neer te zetten. Samen maken we Borne mooier en sterker.

Samen GB’90

GB90 staat midden in de samenleving. Wij laten ons zien, horen en je kunt ons altijd bereiken. De raadsleden zijn deskundig op belangrijke thema’s. Zij worden ondersteund door een gedreven team met veel kennis van zaken en een groot netwerk. Dat bepaalt ons geluid in de raadszaal.

Direct contact

Rob Wensink (Voorzitter)
074 266 8399

Karin Scholten (Fractievoorzitter)
06 362 557 21

Algemene vragen inwoners aan:

Niels Busschers (n.busschers@borne.nl)