Geslaagden gefeliciteerd!

Voor een grote groep in ons land is het is een belangrijke dag vandaag. Donderdag 4 juni 2020 is namelijk de dag waarop eindexamenleerlingen, die zijn geslaagd, de vlag en rugzak uit het raam hangen. Anders dan anders, dat wel, door Corona. Neemt niet weg dat het einde van de middelbare schooltijd gevierd mag worden, ook in Borne!

Om in deze Coronatijd toch wat meer aandacht aan dit gedenkwaardige feit te geven fietsen onze fractieleden vandaag door Borne, Hertme en Zenderen op zoek naar rugtassen en vlaggen. Wij hangen onze rugtas niet uit het raam, maar nemen hem goed gevuld mee op onze rug. In de rugtas zitten tegoedbonnen van Ijssalon de Harmonie en felicitaties voor de geslaagden. Tegelijk roepen we de geslaagden op om mee te denken over hun toekomst in Borne.

Het was een bijzondere dag voor jongeren die hun behaalde diploma ontvingen. De omstandigheden waarin dit gebeurt zijn anders dan normaal. Een aantal jongeren gaf aan in groepjes (van maximaal 7 personen) het diploma in ontvangst te mogen nemen. Een ander gaf aan met de klas een online meeting via Zoom te hebben. En in Zenderen mocht een geslaagde op de fiets door school (in Almelo) om het diploma in ontvangst nemen. De meeste geslaagden wisten al weken dat ze geslaagd waren, ook dat is anders dan normaal.

Om de jongeren te feliciteren met het behalen van hun diploma en om ze een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijd, is GB90 vandaag op de fiets gestapt. We zijn trots op de jongeren in Borne, een dikke pluim voor hun veerkracht, aanpassingsvermogen en flexibiliteit in deze moeilijke periode! Daarom brengen we aan 100 geslaagden een felicitatie en een bon om een ijsje te halen. Hopelijk wordt het weer de komende dagen ook wat beter 😉

Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om met jongeren in gesprek te gaan over de toekomst van Borne. Jongeren tot 21 jaar kunnen alle ideeën, zorgen of voorstellen mailen naar info@gb90.nl. Dat mogen corona-gerelateerde vragen en ideeën zijn, maar ook algemene ideeën. Zo vragen wij specifiek aan de jongeren: “Wat moet Borne krijgen of behouden, om voor jou interessant te blijven in de toekomst?”.

Op maandag 8 juni organiseren wij een digitaal café voor jongeren. Tussen zes uur en zeven uur kunnen alle Bornse jongeren tot 21 jaar, via zoom, in gesprek met onze fractievoorzitter Mike de Boer. Zij kunnen hem laten weten wat zij belangrijk vinden in Borne. En wat er eventueel anders of beter kan.

De gegevens om in te loggen vind je hieronder:

Zoom kun je dowloaden via de link of QR-code, bovendien wordt je direct naar het juiste gesprek geleid. Waarschijnlijk moet je dan nog wel onderstaand password invullen.

Link naar zoom; https://us02web.zoom.us/j/4361626083?pwd=elNIN1BOdTN6QndqTGxrTU5sWTVpQT09

Meeting ID: 436 162 6083

Password: 799100

Ella wordt gefeliciteerd © www.borneboeit.nl

Wij zijn GB’90!

Wij zijn lokale partij met een krachtig team van bevlogen Bornenaren. Eerlijk, aanspreekbaar en toekomstgericht. Altijd op zoek naar wat goed is voor Borne, Hertme en Zenderen op de lange en korte termijn. Wij hebben de vrijheid om - los van landelijke politiek - een eigen Bornse koers neer te zetten. Samen maken we Borne mooier en sterker.

Samen GB’90

GB90 staat midden in de samenleving. Wij laten ons zien, horen en je kunt ons altijd bereiken. De raadsleden zijn deskundig op belangrijke thema’s. Zij worden ondersteund door een gedreven team met veel kennis van zaken en een groot netwerk. Dat bepaalt ons geluid in de raadszaal.

Direct contact

Rob Wensink (Voorzitter)
074 266 8399

Karin Scholten (Fractievoorzitter)
06 362 557 21

Algemene vragen inwoners aan:

Niels Busschers (n.busschers@borne.nl)