Maak kennis met Stacey

Hallo, ik ben Stacy Bosman. Ik ben een geboren en getogen Bornse en woon samen met vriend en zoon aan de Meidoornhof.

Voor GB90 tellen alle inwoners van Borne, Hertme en Zenderen mee. GB90 maakt zich écht hard voor mensen die het moeilijk hebben. Dat vind ik belangrijk!

Ik werk in de zorg. Ik ondersteun mensen die moeite hebben hun dagelijkse zaken te organiseren. Denk aan mensen met psychische problemen of mensen met dementie. Ik help ze bij het plannen van huishoudelijke en andere dagelijkse taken.

Mensen kennen mij misschien van de Alternatieve Voedselbank Borne. Dat heb ik samen met 6 vriendinnen opgezet toen de gewone Voedselbank werd gesloten als gevolg van Corona. Ik hoor daar veel verhalen hoe het is om met weinig geld rond te komen, over eenzaamheid en hoe lastig het is om de juiste hulp te vinden. Mensen worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Dat moet anders!

In Borne zijn de mensen er voor elkaar. Dat is het mooie van Borne. Iets voor een andere betekenen, is in Borne nog heel gewoon.

 

Woonplaats / wijk: Borne, Letterveld

 

Plaats op de GB90 kieslijst: #8

De komende vier jaren

Ik wil er vooral zijn voor de mensen die de weg niet weten naar de gemeente, hulporganisaties en de politiek. Ik wil een luisterend oor zijn, ze op weg helpen en het vooral opnemen voor de mensen die dat niet makkelijk voor zichzelf doen.

Zo heb ik samen met GB90 ervoor gezorgd dat mensen in schuldhulpverleningstrajecten ook in aanmerking komen voor armoederegelingen.

Ik ga me hard maken voor mensen met of zonder problemen die in de financiële problemen zijn beland. Armoede is dichterbij dan je denkt. Ook in Borne. Het gaat vaak om werkenden met een laag inkomen, alleenstaanden of ouderen met alleen een AOW-tje. Armoede is veel meer dan een lege portemonnee. Financiële sores zorgt vaak voor meer ellende, eenzaamheid en gezondheidsproblemen. Terwijl de oplossing vaak dichterbij is dan men denkt.

Borne kent best goede armoederegelingen. Maar het is veel te lastig om deze regelingen aan te vragen. Dat moet veel makkelijker. Daar ga ik me hard voor maken. Want we willen allemaal dat iedereen mee kan doen!

Ik vind het belangrijk dat mensen die (nog) niet kunnen werken als gevolg van problemen, vrijwilligerswerk kunnen gaan doen. Want meedoen is de beste zorg. 

Naast mijn vrijwilligerswerk bij de Alternatieve Voedselbank (Dreamteam Borne) ga ik graag naar de voetbalwedstrijden. Ik houd van klussen, schilderen en gezelligheid.

Waar zet ik mij voor in?

Armoederegelingen beter vindbaar voor mensen

Armoede is in Borne dichterbij dan je denkt. Armoederegelingen zijn moeilijk vindbaar en heel lastig om aan te vragen. Er moet ook meer aandacht komen voor armoede onder b.v. ouderen. Er is veel schaamte rondom armoede en dat moet anders worden. Scholen en verenigingen kunnen daarin een belangrijke rol spelen. 

Eenzaamheid verminderen

Armoede lijdt vaak tot eenzaamheid en gezondheidsproblemen. We moeten ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen; dat kan door mensen en organisaties met elkaar te verbinden. Er zijn genoeg mensen in Borne die wat over hebben voor de ander.

Meer woningen voor jongeren en ouderen

Veel jongeren willen in Borne blijven wonen. Maar op dit moment is er weinig aanbod wat betaalbaar is voor jongeren (koop en huur). Ouderen willen graag verhuizen naar een kleinere woning. Meer woningen zorgt voor doorstroom. We moeten zorgen dat iedereen in Borne kan blijven wonen in een woning die bij hem of haar past. 

Foto André Bourgonje

Armoede is dichterbij dan je denkt. Ook in Borne. Armoede is zoveel meer dan een lege portemonnee

Heb jij vragen aan Stacey?