Maak kennis met Sebastiaan

Ik ben Sebastiaan Olsman. Ik woon sinds 10 jaar met met mijn vrouw en twee kinderen in Borne. We willen er nooit meer weg.

Een fijne leefomgeving waar we in goede gezondheid nog lang kunnen blijven wonen is wat ik iedereen toewens.

Als projectleider ben ik dagelijks met de twentse leefomgeving in de weer. Het valt me op dat kleine ontwikkelingen een grote invloed kunnen hebben op mensen of omliggend gebied. Dat kan ook positief zijn. De keuzes die we maken hebben impact!

Ik heb de keuze gemaakt om met GB90 mee te helpen om van Borne een nog fijnere leefomgeving te maken. Bruisender, gezonder en klaar voor de toekomst!

 

Woonplaats / wijk: Borne, Tichelkamp

 

Plaats op de GB90 kieslijst: #6

De komende vier jaren

Los van politieke kleur, ‘want wat is nou links of rechts?’, wil ik vooral slim vooruit denken en er zijn voor de zwijgende, maar wel betrokken inwoners van onze gemeente. Dat doe ik het liefst zo professioneel mogelijk.

Daarom is mijn keuze voor GB90 niet zo moeilijk waar een groep sterke mensen met een frisse blik samen kijken wat nodig is. Het is fijn om bestaande partijpolitieke spelletjes daarin niet te mee te hoeven nemen.

Als projectleider ben ik gewend om altijd te focussen op de doelen en hoe we die kunnen bereiken: SMART resultaten formuleren en meten of die gehaald worden. Daarbij moeten we leren en tijdig bijsturen. Uit mijn ervaring blijkt dat ambtenaren het evalueren lastig vinden, maar het moet wel!

Ik heb expertise op milieugebied, regionale samenwerking, processen en projectleiding, daarom zal ik veel van dat soort dossiers ter hand nemen.

Ik heb te veel hobby’s en te weinig tijd. Deejayen op feesten of bij Hertme Open Air doe ik erg graag. Daarnaast zit ik regelmatig in de roeiboot en brouw ik af en toe een biertje.

Mensen zullen mij kennen als trotse vader van Luuk en Anais, als MR-lid van de Jan Ligthartschool of als dj rond concerten in Metropool of op een feestje.

.

Wat vind ik belangrijk?

‘Slimme keuzes maken, niet alles kan tegelijk’

Als gemeente moet je uiteraard het goede voorbeeld geven. Met relatief weinig ambtenaren moet Borne extra slim prioriteren en kiezen voor een sociaal en duurzaam Borne.

‘Actief meningen ophalen’

Social media is vaak ongenuanceerd en de meeste mensen spreken zich daar niet uit. Ik zou graag op laagdrempelige manier toch die meningen op willen halen. Daar moeten we ons best voor doen en het is erg leuk!

‘Keuzes voor de langere termijn’

Kortzichtige oplossingen gaan ons opbreken, daar ben ik heilig van overtuigd. De gemeente zou best nog iets meer mogen uitgeven aan oplossingen die langer meegaan.
Tubantia Hengelo in Skiff


Het kan vriezen of dooien. Laten we ons aanpassen voor een gezonde en duurzame leefomgeving!

Heb jij vragen aan Sebastiaan?