Maak kennis met Roelof-Jan

Ik ben Roelof-Jan Naaktgeboren. Na omzwervingen door Nederland ben ik “geland” in Borne.

Ik woon hier met veel plezier met mijn vrouw en twee kinderen. Door mijn inzet voor energiecoöperatie Borne Energie kwam ik op de radar bij GB90, op de kieslijst én in 2019 in de gemeenteraad.

Ik verheug mij er op om vanaf 16 maart met andere bevlogen raadsleden het verschil te maken. Centraal daarbij: “wat is goed voor Borne, Hertme en Zenderen en wat moet er anders om dat mogelijk te maken?”

 

Woonplaats / wijk: Borne, Oldhofwijk

 

Plaats op de GB90 kieslijst: #2

De komende vier jaren

Het is duidelijk dat klimaatverandering een probleem is. Over haalbare en betaalbare oplossingen, is wel discussie. De tijd om oplossingen te kiezen en te realiseren dringt.

Mijn pleidooi: direct beginnen met energiebesparing en zon op daken. De gemeente heeft de opdracht om woningeigenaren, huurders en bedrijven hierbij te helpen.

En ik wil mijn kennis en ervaring inzetten om de ingewikkelde vraag te beantwoorden hoe voldoende energie duurzaam kan worden opgewekt om ook in de toekomst een warm huis in de winter en een koud biertje in de zomer te hebben.

Ik heb mij naast werk en gezin – en sinds 2019 politiek –  ingezet om Borne leuker te maken. De Festiviteiten rondom 800 jaar Borne, Stichting Borne Duurzaam, Burgertop Borne en het gezamenlijke  zonnepanelenproject op de Carnahal, ik heb er met plezier aan meegewerkt.

In de tijd die overblijft: lezen, hardlopen en fietsen in en om Borne.

Waar zet ik mij voor in?

Ruimte voor initiatieven

Optredens in het openluchttheater, Beste van Borne, Melbuul’ndagen, Pinksterbruidjes en nieuwjaarsbijeenkomst. Vrijwillige inzet van inwoners maakt Borne bijzonder. Laten we dat zo houden.

Steun voor verduurzaming woningen en bedrijven

Niet iedereen heeft financiële ruimte om te investeren in een energiezuinig huis of bedrijf. Hulp van de gemeente is winst voor iedereen: een lagere energierekening én minder klimaatverandering. GB90 heeft hierbij al het nodige bereikt. We gaan door op de ingeslagen weg.

De gemeente is er voor de inwoner

De gemeente kan het zo veel beter doen dan nu. Beter informeren over veranderingen in de omgeving, vragen naar de mening van mensen en serieus met klachten en ideeen omgaan. Het mag niet blijven bij plannen en goede voornemens. Het is vooral een kwestie van gewoon doen.
Foto André Bourgonje

 ”

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

”  

Heb jij vragen aan Roelof-Jan?