Maak kennis met Niels

Hallo, ik ben Niels Busschers. Op mijn vierde ben ik in Borne komen wonen. Ik ben opgegroeid in de Lantmanstraat met mijn ouders en drie jongere broers. Sinds 2008 woon ik met mijn vrouw Annemarie en drie kinderen aan de Voorn.

Ik ben bij GB90 betrokken geraakt vanuit inhoudelijke interesse op het gebied van duurzaamheid en woonomgeving. Ik heb GB90 leren kennen als een betrokken en enthousiaste groep Bornenaren waar ik mij graag bij aansluit.

Sinds 2020 ben ik werkzaam voor de Gemeente Haaksbergen en houd ik mij bezig met duurzaamheid en de energietransitie. Daarvoor heb ik verschillende functies gehad in de horeca, retail en ruimtelijke ontwikkeling.

 

Woonplaats / wijk: Borne, Bornsche Maten

 

Plaats op de GB90 kieslijst: #4

De komende vier jaren

Ik wil de komende vier jaar bereiken dat de besluitvorming van de gemeente Borne mét de eigen inwoners en ondernemers plaatsvindt. Niet pas op het moment dat een besluit al is voorbereid, maar vanaf het begin. Daarbij moet er verder gekeken worden dan de raads- en collegeperiode van vier jaar. We hebben, ongeacht de politieke kleur, een nadrukkelijke verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties. Dat moet ook terug te zien zijn in de besluiten die we nu en met elkaar moeten nemen.

GB90 is hernieuwd en vernieuwd. Er is een nieuwe club, goed opgeleide en betrokken Bornenaren opgestaan om de schouders onder de opgaven van onze gemeente te zetten. De variatie in de groep is groot en dit maakt GB90 een zeer sterke partij om de meest veelzijdige en complexe thema’s aan te pakken.

Ik breng de volgende kennis en ervaring mee:

Ervaring met participatie: het betrekken, informeren en laten meebeslissen van inwoners.

Duurzaamheid

Fysieke leefomgeving

Retail en horeca

Met een jong gezin ben je privé vooral druk met….een jong gezin. Twee dochters van 13 en 8 en een zoon van 12. Mijn vrouw Annemarie heeft onlangs de PABO afgerond, staat al twee jaar voor de klas en start in maart op een nieuwe school.

Een paar keer per week probeer ik te kickboksen. Dit doe ik sinds een aantal jaar met veel plezier in Hengelo. Klussen doe ik ook graag. Ik bouw het liever zelf, dan dat ik er iemand voor moet laten komen. Maar er zijn natuurlijk grenzen….stucwerk en loodgieterswerk laat ik graag aan de expert over.

Waar zet ik mij voor in?

Borne moet véél groener

Borne is helaas één van de slechtste jongetjes van de klas als het gaat om het aantal ‘bomen per inwoner’. Dit kan en moet anders! De komende jaren zal er actief gewerkt worden aan het vergroenen van onze gemeente. Tegels eruit en bomen er bij!

Iedereen moet mee (kunnen) doen

De gemeente heeft een verantwoordelijkheid om de belangen van iedereen te behartigen. Maar niet iedereen die belanghebbende is van een onderwerp, is ook in staat om mee te kunnen doen of mee te kunnen praten over een onderwerp (of voelt zich vertegenwoordigd).

Borne blijft een zelfstandige gemeente

Gemeenten krijgen steeds meer verantwoordelijkheden van het rijk overgedragen. Op een aantal van deze thema’s wordt al intensief samengewerkt met andere gemeenten. Wat goed is voor onze inwoners is een belangrijk criterium. Gemeente Borne kan dit het beste doen als zelfstandige gemeente waarbij de belangen van onze eigen inwoners worden behartigd.

Foto André Bourgonje

Samen voor een duurzamer, groener en socialer Borne!

Heb jij vragen aan Niels?