Maak kennis met Mike

Ik ben Mike de Boer. M’n hele leven woon ik al met veel plezier in ons mooie Borne.

Vanuit mijn huis in de Stroom Esch zie ik in de verte Hertme liggen. Heerlijk om zo vlakbij het buitengebied te wonen in een prettige wijk. Ik woon alleen, hoewel mijn vriendin ook regelmatig bij mij is/woont.

Zo’n vier tot vijf jaar geleden maakte ik kennis met GB90. Een verzameling van deskundige, optimistische en vooral ook realistische inwoners van Borne. Ik had niets met politiek en raadswerk zou al helemaal niets voor mij zijn, zei ik toen.

Vier jaar later ben ik fractievoorzitter van GB90 en heb ik mijn eerste raadsperiode er bijna opzitten. GB90 heeft goede beslissingen voor Borne, Hertme en Zenderen genomen. Ik ben er trots op dat we in roerige tijden de rust bewaakt. Soms moesten we, gezien de financiële situatie, moeilijke keuzes maken. Maar we hebben vooral toekomstgerichte beslissingen genomen die onze dorpen beter en mooier maken.

Ik sta de komende raadsverkiezingen op de 10e plaats op onze lijst. Een bewuste keuze om een (klein) stapje terug te doen. Het raadswerk vergt enorm veel tijd, zeker als je het goed wil doen. Ik wil de komende periode net even wat meer tijd vrijmaken voor mijn andere interesses. Dan past het beter om op de achtergrond actief te blijven, iets dat ik met veel enthousiasme voor GB90 blijf doen!

Ik heb er het volste vertrouwen in dat de kopgroep van GB90 Borne nog mooier gaat maken.

 

Woonplaats / wijk: Borne, Stroom Esch

 

Plaats op de GB90 kieslijst: #10

De komende vier jaren

GB90 is voor mij dé lokale partij die wars is van oude structuren en altijd op zoek gaat naar echte oplossingen voor onze gemeente. Een partij die verder denkt dan nu en vandaag, met een heldere en kritische blik op de toekomst. Een constructieve partij die haar verantwoordelijkheid neemt.

Iedereen is welkom bij GB90, ongeacht politieke voorkeur. Soms is het best confronterend met al die verschillende meningen. Maar juist door de diverse samenstelling binnen onze partij komen we tot de beste oplossingen voor Borne, Hertme en Zenderen!

Persoonlijk wil ik mij de komende periode vooral inzetten op onderwerpen waar ik energie van krijg. Bijvoorbeeld het beter betrekken van inwoners bij de politiek. Heb je interesse om soms over Bornse onderwerpen mee te denken, zonder dat al te ‘politiek’ wordt? Dan kan dat bij GB90, meld je dan bij mij. Andersom kan natuurlijk ook, wij komen ook graag naar jullie toe!

Ik werk als strategisch inkoopadviseur. Daarbij leg ik de focus vooral op hoe een organisatie zo veel mogelijk maatschappelijke waarde kan realiseren. Bijna automatisch heb ik daar in mijn rol als raadslid, of adviseur van de nieuwe GB90 raadsleden, ook oog voor.

Reizen is mijn grootste passie. Andere culturen interesseren mij enorm, net zoals andere eetgewoontes. Ik ben een enorme liefhebber van eten en mag zelf ook graag koken. Lekker een biertje pakken op het terras of op een festival (als ’t weer kan), daar ben ik altijd voor in.

Hoewel ik al vrijwel mijn hele leven lid ben van RKSV Neo, sport ik tegenwoordig vooral individueel. Althans, niet in teamverband; met kleine groepjes vrienden doe ik aan hardlopen, mountainbiken en wielrennen. Lekker m’n hoofd leegmaken en een rondje lopen over de mooie Zenderse esch, of een mooi stuk van de Twickelroute fietsen. Geweldig mooi dat je vanuit Borne zo in het buitengebied bent, dat moeten we zo houden!

Waar zet ik mij voor in?

Een goede en veilige infrastructuur

Ik heb de studie Civiele Techniek gevolgd en ben afgestudeerd op verkeerstechniek. Hier ligt mijn expertise en ik wordt warm van complexe infrastructurele vraagstukken. Tegelijk ben ik een groot voorstander van minder autogebruik en meer veilige fietsverbindingen. Is ook nog eens gezond voor ons allemaal! Borne is redelijk goed bereikbaar en ligt centraal in Twente. Echter bij calamiteiten ontstaan er knelpunten ten aanzien van de doorstroming in Borne. Vooral het vele verkeer over het spoor is daarbij een doorn in het oog, iets dat mijn continue aandacht heeft. Ik zet mij in voor een veiliger en leefbaar Borne. De fietsveiligheid naar verenigingen en scholen is daarbij één van de grootste aandachtspunten.

Een gevarieerde en groene Openbare Ruimte

We moeten de openbare ruimte op een andere manier benutten. Een groene openbare ruimte die uitnodigt om te sporten, spelen en bewegen. Een openbare ruimte waar we elkaar ontmoeten, op het terras of tijdens een wandeling. Zelf probeer ik al jaren de auto zo min mogelijk te gebruiken. Als we dat allemaal doen worden onze mooie dorpen veiliger en nog mooier.

Jongeren en toekomstige generaties

Ik wil dat er écht geluisterd wordt naar jongeren. De keuzes die we nu maken hebben een grote impact voor toekomstige generaties. Daarom moeten we jongeren NU betrekken bij het maken van deze keuzes. Jongeren zijn bij GB90 welkom om mee te denken en te beslissen. Samen maken we deze belangrijke keuzes. Ik wil daarom jongeren, en eigenlijk alle inwoners van Borne, meer en beter betrekken bij de politiek. Niet alleen ten tijde van verkiezingen, maar vooral in de jaren als het er écht op aan komt.

Jongeren, wacht niet en laat vooral nu al van je horen. Dat kan op verschillende manieren, je bent bij ons altijd welkom. Bel of mail mij (zie ‘wie is wie’), of neem contact op met één van de andere leden van de kopgroep!

Foto André Bourgonje

 

Samen Borne mooier maken!

Heb jij vragen aan Mike?