Maak kennis met Karin

Hallo, ik ben Karin Scholten. Ik woon nu bijna mijn halve leven samen met Patrick Mollink en onze drie kinderen in Borne.

Ik geniet van het gemoedelijke centrum, ons buitengebied, de gezellige evenementen en de vele sport- en cultuurmogelijkheden. Noaberschap is in Borne, Hertme en Zenderen nog heel gewoon. Dat vind ik mooi!

Ik ben raadslid voor GB90. Maar vooral raadslid voor jouw Borne, Hertme of Zenderen. Samen met jou willen we bouwen aan een nog mooiere gemeente.

Ik herken mezelf in GB90: Borns, betrouwbaar, sociaal, positief-kritisch, deskundig, samenwerkings-gericht én nuchter. Geen dingen beloven die je niet waar kunt maken. Geen politieke poespas. Gewoon goede inhoudelijke afwegingen maken voor Borne, Hertme en Zenderen.

In het dagelijks leven ben ik gemeentelijk beleidsadviseur sociaal domein. Daar ligt mijn deskundigheid én mijn hart: jeugd, onderwijs, welzijn, zorg en wonen.

Mijn drijfveer is ‘iedereen kansrijk’. Als we iedereen – ook de mensen die het net wat moeilijker hebben – kansen bieden, dan is dat beter voor ons allemaal.

 

Woonplaats/wijk: tussen Borne (Stroom Esch) en Hertme

 

Plaats op de GB90 kieslijst: #1

De komende vier jaren

In de afgelopen vier jaar heb ik me heel hard gemaakt voor goede onderwijshuisvesting voor basisschool Jan Ligthart/Oldhof en de basisscholen in de Bornsche Maten. Onderwijs, jeugd én jongeren, daar zal ik mij zeker hard voor blijven.

Ik ga me hard maken dat iedereen die dat écht nodig heeft goede hulp en zorg krijgt én tegelijkertijd grip te krijgen op de stijgende kosten. Het één kan niet zonder het ander.

Ik wil er zijn voor mensen die net iets meer nodig hebben om mee te kunnen doen. Dat is wat Borne mooi maakt én is uiteindelijk beter voor ons allemaal. 

Ik mijn werk en privé vind ik het leuk om mensen en ideeën een stapje verder te brengen. ‘Iedereen kansrijk’ noem ik dat.  Ik heb statushouders begeleid, was vrijwilliger bij Doe een Wens, heb schaatsclinics georganiseerd voor kinderen met een beperking en uit het AZC.

Ook in de politiek zet ik me graag voor doelgroepen die net iets meer een duwtje in de rug nodig hebben.

Samen met gezin reis ik graag. Rugzak op en nieuwe plekken ontdekken. Maar met z’n allen thuis aan tafel of aan de wandel langs de Bornse Beek maakt me het meest gelukkig.  

Waar zet ik mij voor in?

Goede schoolgebouwen voor alle kinderen

In de afgelopen vier jaar hebben we hard gewerkt voor goede onderwijshuisvesting voor alle kinderen in Borne, Hertme en Zenderen. Er liggen mooie plannen die uitgevoerd moeten gaan worden.

Goede zorg betaalbaar houden voor iedereen

Inwoners, jong en oud, die zorg écht nodig hebben, krijgen goede zorg. Daar willen we niet op beknibbelen maar dan is het wel noodzakelijk om meer grip te krijgen op de fors stijgende kosten. GB90 heeft hierin een kartrekkersrol gehad. Dat blijven we doen. We gaan meer inzetten op preventie en slimme innovaties (transformatie sociaal domein).

Basis op orde en Financieel gezond

Borne blijft een zelfstandige gemeente. Daarvoor moet de gemeente de ‘basis op orde’ krijgen en moet de financiële situatie tegen een stootje kunnen.

Foto André Bourgonje

Mijn drijfveer is

iedereen kansrijk

Als we iedereen – ook de mensen die het net wat moeilijker hebben – kansen bieden, dan is dat beter voor ons allemaal.

Heb jij vragen aan Karin?