Maak kennis met Jim

Hallo, mijn naam is Jim Hendriks. Ik ben 22 jaar en geboren en getogen in Borne. Ik woon in Letterveld met mijn ouders en jongere broer.

In mijn dagelijkse leven ben ik student bestuurskunde, loop ik stage bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en ben ik Software ontwikkelaar bij Lycens. Maar ik draag ook graag mijn steentje bij in Borne. Ik zit al bijna 3 jaar in het groepsbestuur van Scouting Twickel Borne. En heb met deze scouting onderdeel mogen uitmaken van veel mooie evenementen in Borne.

In mijn werk probeer ik altijd het menselijke naar boven te halen. Zodat het verhaal van iedereen ertoe doet en om ervoor te zorgen dat alles wat ik doe daadwerkelijk de levens van mensen verbeterd. En ik hoop dit samen met GB90 nog verder uit te werken in de gemeente Borne.

 

Woonplaats / wijk: Borne, Letterveld

 

Plaats op de GB90 kieslijst: #11

De komende vier jaren

Ik wil de komende jaren met GB90 zorgen voor een nog mooiere gemeente Borne. De geschiedenis van de gemeente moet gekoesterd worden en daarnaast moet er gewerkt worden aan een socialere en duurzamere toekomst voor de gemeente.

GB90 sprak mij erg aan omdat er een inhoudelijk sterk team is, waarin ruimte is voor verschillende zienswijzen op de wereld.

Mijn (studenten)loopbaan kent veel veelzijdigheid, ik heb mij onder andere ingezet voor een betere dagbesteding voor ouderen in Tubbergen, voor mobiliteitsarme mensen in heel Nederland, voor kinderen die online gepest worden in Overijssel en zelfs voor vrouwenrechten in Jemen. Deze veelzijdigheid wil ik meenemen naar GB90 en de gemeente Borne.

In mijn werk en privé vind ik het leuk om verhalen van mensen te horen. Ik sta open voor verschillende verhalen over het verleden. En ik maak er tijdens mijn stage ook werk van om alle verschillende verhalen over het verleden een plek te geven.

Ik word nog weleens omschreven als een geschiedenisfanaat, en in mijn vrije tijd verdiep ik mij graag in de geschiedenis. Maar daarnaast game ik graag, kijk ik series en ga er regelmatig op uit met vrienden.

Waar zet ik mij voor in?

De menselijke maat

Alles wat een gemeente, of welke overheid dan ook doet moet in dienst zijn van de mensen. Daarom moet het ook vanzelfsprekend zijn dat beslissingen van de gemeente de menselijke waardigheid nooit zal schaden.

Een digitaal weerbare gemeente

De wereld digitaliseert snel, en overheden zijn maar wat traag om deze ontwikkeling bij te benen. Gemeenten lopen vaak achter op het digitale vlak terwijl er wel veel van hen verwacht kan worden. Bescherming van data, ondersteuning in de digitale wereld en bescherming in de digitale wereld zijn elk zaken die vanzelfsprekende taken moeten zijn van de gemeente.

Geef het verleden een toekomst

Zoals al te lezen valt op deze pagina heb ik een zwak hart voor de geschiedenis. En ik vind dat deze beschermd moet worden, en dat deze een waardige toekomst verdient. Maar wel meegaat met de tijd.

Foto André Bourgonje

Het verhaal van iedereen doet ertoe en heeft het recht om gehoord te worden!

Heb jij vragen aan Jim?