GB’90 organiseert Pop-up cafés

Vanaf vandaag organiseren wij weer diverse GB-cafés. Dit keer in de vorm van Pop-up café’s op diverse plekken in de gemeente. Tijdens het GB-café gaan gemeenteraadsleden van GB’90 in gesprek met de inwoners van Borne, Hertme en Zenderen. De verwachting is dat de gemeentebegroting een belangrijk gespreksonderwerp is. Ook andere zaken kunnen aan de orde komen.

De GB-cafés zijn bedoeld als laagdrempelige bijeenkomsten waar actuele onderwerpen met inwoners worden besproken. Afgelopen januari waren de uitdagingen rondom verduurzaming van de gemeente onderwerp van gesprek tijdens een GB café. Nu naar verwachting de financiële keuzes die nodig zijn om de begroting van de gemeente op orde te krijgen en te houden. GB’90 bespreekt deze graag met de inwoners. De uitkomsten van de gesprekken nemen de raadsleden mee bij het bepalen van hun standpunten bij de behandeling van de begroting.

De bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk en vinden plaats in verschillende wijken en dorpen in de gemeente. Doel van de bijeenkomsten is tweeledig. Enerzijds willen de fractieleden graag weten hoe de mensen in de gemeente denken over de voorstellen die er zijn voor de begroting. Anderzijds wil GB’90 mensen inzicht geven in wat er speelt in de gemeenteraad. Op dit moment zijn dat de “Keuzes voor Borne”, zoals de gemeente de route naar de noodzakelijke flinke wijzigingen in de begroting heeft genoemd.

Inzicht in begroting

De gemeentebegroting is complex. Vooral nu er sprake is van bezuinigingen en besparingen en het afwegen van keuzes. Tijdens de bijeenkomsten willen de raadsleden inzicht geven in wat er speelt. En met geïnteresseerde inwoners praten over voorstellen voor de begroting en vragen zo goed mogelijk beantwoorden.

Tijdstippen en locaties

GB’90 is de komende weken op de hierna genoemde plekken te vinden.

  • Pastoor Veegerplein Hertme 9 oktober 2019 van 14.00 uur tot 16.00 uur
  • Bij Sindron Zenderen, 10 oktober 2019 van 19.30 uur tot 21.00 uur
  • Sporthal ’t Wooldrik  Borne 12 oktober van 10.00 uur tot 13.00 uur
  • Bij  “De Viskoepel”  Stroom Esch 9 oktober 2019 van 19.30 uur tot 21.00 uur
  •  Bij de Veste  Bornse Maten   18 oktober 2019 van 14.00 uur tot 16.00 uur
  • Rheineplein  Centrum Borne 19 oktober  11.00 tot 15.00 uur

GB-ledencafé

Op  16 oktober is er een GB-café voor leden en geïnteresseerden in GB’90. Tijdens dit GB-café besteden de gemeenteraadsfractie en wethouder Kotteman samen met de leden van GB’90 aandacht aan de gemeentebegroting en de te maken keuzes. Deze bijeenkomst is toegankelijk voor leden en mensen die mogelijk lid willen worden. Inwoners van de gemeente Borne die geen lid zijn en interesse hebben, kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar gb90cafe@gmail.com.

Op 5 november 2019 wordt de begroting besproken in de gemeenteraad.

Wij zijn GB’90!

Wij zijn lokale partij met een krachtig team van bevlogen Bornenaren. Eerlijk, aanspreekbaar en toekomstgericht. Altijd op zoek naar wat goed is voor Borne, Hertme en Zenderen op de lange en korte termijn. Wij hebben de vrijheid om - los van landelijke politiek - een eigen Bornse koers neer te zetten. Samen maken we Borne mooier en sterker.

Samen GB’90

GB90 staat midden in de samenleving. Wij laten ons zien, horen en je kunt ons altijd bereiken. De raadsleden zijn deskundig op belangrijke thema’s. Zij worden ondersteund door een gedreven team met veel kennis van zaken en een groot netwerk. Dat bepaalt ons geluid in de raadszaal.

Direct contact

Rob Wensink (Voorzitter)
074 266 8399

Karin Scholten (Fractievoorzitter)
06 362 557 21

Algemene vragen inwoners aan:

Niels Busschers (n.busschers@borne.nl)