Stem lokaal!

GB90 is dé lokale partij van Borne

Niet nieuw en onervaren, geen populistische stemmingmakerij, maar al 28 jaar van vaste waarde voor inwoners van Borne, Hertme en Zenderen. Positief, fris, aanspreekbaar, eerlijk en toekomstgericht met een krachtig team van bevlogen Bornenaren. Wij kiezen voor de kracht van samenwerking. Samen met jou kunnen wij – los van landelijke politiek – een echte Bornse koers bepalen.

Lokaal

Waarom stemmen op een lokale partij?

 1. Helaas staan er veel landelijke onderwerpen op de verkiezingsprogramma’s van landelijk georganiseerde partijen. Landelijke partijen zijn vaak gehouden aan landelijke richtlijnen die niets met Borne te maken hebben. Een lokale partij heeft alle vrijheid tot het opstellen van een sterk en evenwichtig Borns programma. Sterker nog, GB90 bouwt haar verkiezingsprogramma samen met Bornse inwoners en ondernemers uit tot een samenlevingsagenda. Deze Bornse samenlevingsagenda is dynamisch, de wereld om ons heen verandert immers continu. Wij maken graag gebruik van de kennis en kunde die in ons mooie dorp aanwezig is om de samenlevingsagenda tot een succes te maken!
 2. Inwoners van Borne, Hertme en Zenderen moeten vaker worden geraadpleegd en gehoord. Meer betrokkenheid van inwoners en niet alleen ten tijde van verkiezingen. Een heldere afweging van alle belangen vinden wij belangrijk. Onderzoek heeft uitgewezen dat in gemeenten waar lokale partijen sterk vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad, de afstand tussen de inwoners en de overheid minder groot is. Onze partij bestaat uit eerlijke, deskundige en betrokken mensen die midden in de samenleving staan. Voor GB90 staat de mening van de inwoners voorop, samen maken we Borne mooier en sterker.
 3. GB90 vertegenwoordigt de gehele Bornse gemeenschap. Anders dan bij de landelijke partijen vertegenwoordigen wij niet alleen de mening van een bepaalde klasse en zeker niet van een ideologische groep. Ons team is een evenwichtig team met verschillende achtergronden; links en rechts, man en vrouw, jong en oud, uiteenlopende expertises en opleidingsniveaus. Daarin zit juist onze kracht.
 4. Landelijke partijen willen nogal eens schermen met dat zij een sterke link hebben met de landelijke politiek. De contacten die landelijke partijen bij de provincie of in den Haag hebben zijn bijna altijd ambtelijk. Deze “sterke link” met de landelijke politiek heeft Borne de afgelopen jaren niets opgeleverd. Aan een wethouder wordt nooit gevraagd van welke partij hij/zij is, maar van welke gemeente hij/zij komt. GB90 heeft daardoor dezelfde ambtelijke contacten als de landelijke partijen. Wij kunnen als lokale partij bij verschillende partijen op landelijk of provinciaal niveau een onafhankelijke lobby voeren. Op die manier kunnen wij juist meer bereiken.

Borne is van jou! GB90.

GB90 staat voor praktische politiek. Creatief, snel, doeltreffend en soms misschien wel onorthodox. Wij doen wat wij zeggen en leggen uit wat wij doen. Wij hebben hart voor de Bornse belangen, zijn dienstbaar naar onze inwoners zodat de noaberplicht op een juiste wijze kan worden uitgevoerd. Doe met ons mee!

  Wij zijn GB’90!

  Wij zijn lokale partij met een krachtig team van bevlogen Bornenaren. Eerlijk, aanspreekbaar en toekomstgericht. Altijd op zoek naar wat goed is voor Borne, Hertme en Zenderen op de lange en korte termijn. Wij hebben de vrijheid om - los van landelijke politiek - een eigen Bornse koers neer te zetten. Samen maken we Borne mooier en sterker.

  Samen GB’90

  GB90 staat midden in de samenleving. Wij laten ons zien, horen en je kunt ons altijd bereiken. De raadsleden zijn deskundig op belangrijke thema’s. Zij worden ondersteund door een gedreven team met veel kennis van zaken en een groot netwerk. Dat bepaalt ons geluid in de raadszaal.

  Direct contact

  Rob Wensink (Voorzitter)
  074 266 8399

  Karin Scholten (Fractievoorzitter)
  06 362 557 21

  Algemene vragen inwoners aan:

  Niels Busschers (n.busschers@borne.nl)