Prettiger wonen en leven in Borne!

Even voorstellen…

 

Rita Vingerling (#8 op de lijst)

Politiek zou de kunst van het organiseren moeten zijn, het organiseren van relaties tussen mensen.

Met dit motto in mijn achterhoofd heb ik de afgelopen zestien jaar GB90 vertegenwoordigd in de gemeenteraad.

Er is in die tijd, ook dankzij GB90 veel ontwikkeld en gerealiseerd in onze gemeente. Bij GB90 stond en staat daarbij altijd de vraag voorop wat zinvol is voor Borne en haar inwoners.

Dat is de leidraad voor GB90: wat moeten we organiseren voor onze inwoners en hoe kunnen wij ze daarin ondersteunen. Niet alleen in de raadszaal, maar juist ook daarbuiten

Ik heb er het volste vertrouwen in dat onze nieuwe “kopgroep” de komende vier jaar met veel enthousiasme dit werk voortzet. De kopgroep is een prachtige mix van jong/oud, ervaren/onervaren, man/vrouw……maar ook een mix van deskundigheden op alle beleidsterreinen die in de gemeenteraad aan de orde komen.

Een stem op GB90 is een stem op continuïteit én vernieuwing.”

 

 

Abe Talsma (#10 op de lijst)

“Een frisse wind door de Bornse politiek, daar wil ik me sterk voor maken. Met mijn 24 jaar ben ik een van de jongere kandidaten van GB90 die op de kieslijst staat. Als ex-leerling van de plaatselijke basisschool, sporter van de plaatselijke volleybalclub en medewerker van de plaatselijke kroeg heb ik in de loop der jaren veel gehoord en geleerd over Borne. Deze ervaringen wil ik meenemen in de route die gemeente moet nemen naar intensievere samenwerking met inwoners van de gemeente Borne. 

Op dit moment ben ik woonachtig in Amsterdam en heb ik mijn studie aan de Hogere Hotelschool bijna afgerond. Daarnaast sport ik al bijna 18 jaar bij volleybalvereniging Apollo 8. Met veel energie en een gezonde dosis humor hoop ik de Bornse politiek enigszins te kunnen veranderen om onze woonplaats aantrekkelijk te maken en te houden voor (toekomstige) Bornse burgers. Daarbij zal één van mijn speerpunten zijn om me in te zetten voor de belangen van jongeren in de gemeente. 

GB90 is daarbij een uitstekend platform. Het delen van kennis tussen verschillende generaties en de mogelijkheid om vrijuit je mening te geven ervaar ik als zeer prettig. Zonder landelijke belangen heeft GB90 de mogelijkheid om bij elke kwestie het beste standpunt voor de Bornse burger in te nemen. En die standpunten bepalen we graag samen met jullie!”

 

 

 

 

Wim Roetgerink (#11 op de lijst)

“Mijn naam is Wim Roetgerink.

Ik heb ruim vijftien jaar raadswerk gedaan voor GB’90 en voor u. Met dank aan alle stemmers op GB’90 en op mij persoonlijk.

In de komende raadsperiode wil ik de nieuwe fractie waar nodig en gewenst bijstaan op met name de dossiers infrastructuur en financiën.

De nieuwe fractie rekent op mij. Kan ik wederom op u rekenen?”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iris Kotteman (#12 op de lijst)

“Ik ben Iris, 33 jaar en woon samen met mijn partner Ruud en onze zoon Mick.

Mijn hele leven woon in ik al in Borne. Borne is voor mij “thuiskomen”! Het gezellige centrum, de mooie natuurrijke kerkdorpen Hertme en Zenderen, de centrale ligging, en vooral de Bornse mentaliteit. Omdat ik het gevoel van thuiskomen wil behouden, zet ik me graag in voor deze prachtige gemeenschap.

Ik sta op plek nummer 12 van de kieslijst van GB90. Dit, omdat ik mee wil denken over de toekomst van Borne, en daar waar ik kan, graag een steentje bij wil dragen. GB90 is hiervoor de perfecte match. GB90 is een laagdrempelige, nuchtere, maar energieke partij die luistert naar de bevolking. Iedereen is welkom, en samen steken we de handen uit de mouwen.

In het dagelijks leven ben ik leerkracht op een basisschool. Dit doe ik met heel veel passie. Mijn belangstelling ligt met name bij de gebieden onderwijs, sport en cultuur.

Ik hoop dat we samen voor Borne nog veel moois kunnen ontwikkelen!!! Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de toekomst. Het kan natuurlijk altijd beter!”

 

 

Yvonne Denekamp (#13 op de lijst)

“Ook jij kan jouw woon- en leefomgeving vorm geven!

Nog geen 20 jaar geleden ontdekte ik Borne, Hertme en Zenderen. Borne, een gezellig, ambitieus dorp waar veel mogelijk is. Hertme en Zenderen in historisch en cultureel perspectief interessant. Plekken die omringd zijn door een boeiende natuur.

Sindsdien woon ik in dit mooie stukje Twente. Samen met mijn man die hier z’n roots heeft liggen.

Door een actieve bijdrage te leveren aan verenigingen en bij culturele evenementen maakte het dat ik snel “inburgerde”. Met als klap op de vuurpijl van 2002 tot 2014: deelname aan de Gemeenteraad voor GB’90!

Ik mocht mee helpen om onze gemeente in te vullen vanuit realistische idealen. Mijn expertise ligt op het gebied van welzijn, zorg, kunst en cultuur. Vele mede inwoners hebben hier ook opmerkingen en vragen over. Dit gaf mij input om invloed uit te oefenen op mijn en onze eigen woon- en leefomgeving. Vooral samen met een inspirerend team van GB’90 pragmatisch te werk gaan.

Nu als voorzitter van het bestuur van GB’90 daag ik jou uit om met jouw stem, samen met ons nieuwe enthousiaste team, de toekomst van Borne, Hertme en Zenderen in te 

Borne is van jou! Dat heb jezelf in de hand.”

 

 

Herman Schabbink (#16 op de lijst)

Woonachtig in Hertme sinds 1951.

Altijd trots op het dorp, dat we in de toekomst ook zo willen houden, 
leefbaar voor elke bewoner, een dorp in het groen en cultureel ingesteld.
Het Noaberschap geld hier nog als vanouds.
Er zijn voor de burgers, ook deze komende 4 jaar.
GB90? Die zijn er voor u.”